Liczba postów: 303
Liczba wątków: 2
Dołączył: Aug 2007
(18-11-2007, 16:32)monika_ link napisał(a): O Marsisko ale mi się głupio zrobiło teraz :-[
i dobrze Ci tak ;P
Jeżeli nie podoba Ci się mój styl jazdy, zejdź z chodnika...
Liczba postów: 303
Liczba wątków: 2
Dołączył: Aug 2007
(18-11-2007, 16:59)dortmund link napisał(a): [quote author=BrotherFromMars link=topic=52.msg5864#msg5864 date=1195386688]
Nie dawalem znaku zycia w tym watku, ale czas najwyzszy.
Sheesh
Skladniki:
-
- ciutka soli,
- ciutka drobno posiekanej zielonej papryki,
- ciutka soku z cytryny,
- natka pietruszki
;D ;D ;D a czy tej pietruszki tez cuitka ?? Bo jak tak to ja sie poddaje :'(
Dzwonilem do moich ciutek i zadna nie chce ze mna gotowac ..... To co robic ????? Prosze o pomoc , : moze byc nawet z Marsa
[/quote]
[b]Widziales ciutke natki????? Przeca to na peczki zdzbel sprzedaja. A swoja droga "ciutka" bo kazdy ma inny smak, przeciez nie bede podawal wag, bo to nie ma sensu
Jeżeli nie podoba Ci się mój styl jazdy, zejdź z chodnika...
Liczba postów: 499
Liczba wątków: 9
Dołączył: Aug 2007
Ok zaryzykuje:walne do mielonego trzy peczki pietruszki a co mi tam ... i tak tego( jako prawie wegetarianin) jadl nie bede ;D
jakos nic mi do glowy nie przychodzi..........moze innym razem :-)
Liczba postów: 215
Liczba wątków: 2
Dołączył: Sep 2007
Deser dla kulinarnego analfabety
paczka ciasta francuskiego zamrozonego (takie paczki po 6 kawalkow)
owoce z puszki (najlepiej ananas lub gruszka)
polewa czekoladowa
bita smietana
opcjonalnie zurawinowy dzem (lub inny jaki lubicie)
kawalki ciasta francuskiego lekko odmrozic (NIE CALKIEM !) takie kawalki 10 na 10 cm polozyc na blache, w srodek kazdego kawalka polozyc albo plaster ananasa albo polowke gruszki (przed polozeniem owocu mozna posmarowac ciasto dzemem), w piekarniku wypiec tak z 15 do 20 minut (prosze spojrzec na opakowanie jaki czas tam podaja)
po wypieczeniu poczekaj az osygna troche, udekorowac polewa czekoladowa i bita smietana, podac na stol lekko cieple.
Najladniejszym zwierzatkiem jest slimaczek.
Liczba postów: 298
Liczba wątków: 0
Dołączył: Dec 2007
A mnie, qrde rosol do tej pory nie wychodzi, normalnie FAKK! :o W morde jeza!°
Optymista to pesymista bez doswiadczenia.
Liczba postów: 283
Liczba wątków: 0
Dołączył: Aug 2007
(18-12-2007, 18:43)HETERO link napisał(a): A mnie, qrde rosol do tej pory nie wychodzi, normalnie FAKK! :o W morde jeza!°
normalnie Morelku to jedna z najprostszych zup! jak ona może nie wyjść? :
Liczba postów: 298
Liczba wątków: 0
Dołączył: Dec 2007
Nie no, Kobity, wolowy musi byc, bo sztuka miesa w sosie chrzanowym cool normalnie jest. :
Niby wszystko bylo oki, ale u zalotnej kuchareczki lepiej mi qrde smakowalo! 8) Znaczy sie rosol tez! ;D
Pozdro
Optymista to pesymista bez doswiadczenia.
Liczba postów: 274
Liczba wątków: 2
Dołączył: Aug 2007
Morelku,weź kawałek wołowiny rosołowej,ewentualnie dodaj np.skrzydło z indyka(ja tak zawsze robię),ze 3 marchewki,1 pietruszkę,niewielki seler,por i cebulę.Mięso myjesz i wrzucasz do wody,dodajesz włoszczyznę oprócz pora i cebuli(por daje się pod koniec gotowania,żeby się nie rozgotował).Cebulę się opieka nad ogniem(np.na palniku od kuchenki) i dodaje do gotującego rosołu.Dodajesz do smaku jarzynkę i pieprz.Gotujesz osobno makaron i już gotowe danie.Na koniec,jak rosół jest już na talerzu mozesz posypać natką pietruszki.
Smacznego :-*
"Nikogo nie obchodzą sińce upadłych aniołów."
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 0
Dołączył: Aug 2007
W temacie rosołu
Najlepszy jest gotowany na mięsku wołowo-kurzym, w proporcjach pól na pól.
Kura tuczona w sposób naturalny (czyt.ze wsi ;D), wół też
Troszkę warzyw, marchewka, pietruszka, por i seler.
Moni, a po co ta jarzynka ? toć to świństwo jest, a dla smaku to są właśnie warzywka
I zamiast cebuli to włoska kapusta. Sół pieprz i wszystko
Z ugotowanego rosołku warto odcedzić wszystkie warzywka, wtedu może postać nawet dwa, trzy dni i nie kwaśnieje
Zawsze mi wychodzi i zawsze wszystkim smakuje
Czego i wam wszystkim życzę
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"
-- Albert Einstein