Kulinarne - Wersja do druku +- Polfan.pl - forum dyskusyjne (https://forum.polfan.pl) +-- Dział: Pokoje Polfanu (https://forum.polfan.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Pokoje erotyczne (https://forum.polfan.pl/forumdisplay.php?fid=41) +---- Dział: Erotyczny (https://forum.polfan.pl/forumdisplay.php?fid=23) +---- Wątek: Kulinarne (/showthread.php?tid=39) |
Kulinarne - monika_ - 08-09-2007 Może macie jakieś ciekawe przepisy kulinarne i chcecie się nimi podzielić? Odp: Kulinarne - kk - 08-09-2007 Dzis rano dzielilam sie przepisem na swoje ciasto ze śliwkami. Tanya nie wiem gdzie Ty je zrobisz w tych Bieszczadach ...w sumie to tez "czynny" urlopowy wypoczynek oto przepis,to nie jest żart...tylko trzeba dobrze sie wsluchac. Chyba kazdy pamieta te piosenkę. http://pl.youtube.com/watch?v=tOYjifKsaks Odp: Kulinarne - dortmund - 11-09-2007 Przepis na robienie sobie jaj chcecie ..? Odp: Kulinarne - kk - 11-09-2007 Divi ,wyczytalam w "przyjemnosciach" o solance. Moge przepis? Odp: Kulinarne - monika_ - 11-09-2007 To ja podam przepis na moją,ulubioną sałatkę. Potrzebne: -dwie saszetki ryżu -jedna,czerwona papryka -puszka kukurydzy -dwa wędzone udka z kurczaka(można zastąpić jakąś wędzonką) -pieprz -oliwa lub olej ryż gotujemy w osolonej wodzie. Do ugotowanego ryżu dodajemy:pokrojone mięso,obrane ze skóry,pokrojoną w kostkę paprykę,kukurydzę,przyprawiamy pieprzem i skrapiamy oliwą.Wszystko mieszamy i gotowe ;D Smacznego. Odp: Kulinarne - _divinity_ - 11-09-2007 (11-09-2007, 13:29)kk link napisał(a): Divi ,wyczytalam w "przyjemnosciach" o solance. jasne, dorwe Mame i mi poda niestety ale nie umiem i nawet nie probuje jej robic sama, ta Mamy, to mistrzostwo swiata p.s. w delegacji Mama. za dwa dnia jakos podam Odp: Kulinarne - tene - 11-09-2007 Sernik... *1kg białego sera (najlepiej tłustego) *10 żółtek *2 szklanki cukru *2 łyżki mąki ziemniaczanej *skorka pomarańczowa *rodzynki *zapach (rumowy lub migdałowy) Żółtka ubijam z cukrem i dodaje je do sera. Następnie to miksuje, a w czasie miksowania dodaję mąkę, zapach, wsypuje rodzynki i skórkę pomarańczową. Piekę w 180 stopniach około godziny (aż będzie na wierzchu taki złoto brązowy ;] ) 8) Odp: Kulinarne - lullaby - 12-09-2007 Garść uczuć rozrobić ze szczyptą ironii pół szklanki filozofii utrzeć z kwartą fantazji odrobinę sentymentalizmu zmieszać z błotem zgnieść w palcach metaforę wbić pointę przedtem sprawdzając świeżość zapachu Ugniatać wszystko z uwagą czystymi rękami Rozwałkować Stalówką wyciąć kształt resztę wyrzucić do kosza Czynność powtórzyć nie dolewając wody Ułożyć w formie pozostawić aż dojrzeje Wtedy sprawdzić smak i konsystencję spróbować zapiec w niskiej temperaturze uczuć Podawać z czerwonym winem orzeszkami lub saute Na koniec wybić wybiegając myślą termin przydatności do spożycia. M.Klubowicz Odp: Kulinarne - kamena__ - 12-09-2007 lulla, nie bądź taka, daj przepisa na tego bananowego zakalca...)) Odp: Kulinarne - lullaby - 12-09-2007 Kamenko boję się że jeszcze ten zakalec się może nie udać |