08-10-2007, 09:18
Najlepszy przepis na najlepsze gołąbki-mieć w domu wspaniałą Mamę
Przepis na ciasto(nazwy nie znam,ale jest nieistotna):
Produkty:
Herbatniki(nie piszę ile bo różnej wielkości są opakowania),
Dwie paczki budyniu(śmietankowy lub waniliowy),
Skondensowane,słodzone mleko w puszce,
Kostka "Kasi",
Śmietana 36%(ewentualnie śmietanfix lub żelatyna)
W blaszce układamy warstwę herbatników,do garnka z wodą wstawiamy otwartą puszkę z mlekiem(tak,żeby woda sięgała do połowy puszki) i gotujemy około 2 godzin(żeby zrobił się z tego karmel). Jak będzie gotowe,przestudzamy i wylewamy na herbatniki.
Następnie układamy kolejną warstwę herbatników.Robimy masę z dwóch budyniów ugotowanych w dwóch szklankach mleka(nie dodajemy cukru!!!) i połowy kostki "kasi"(jak budyń lekko ostygnie dodajemy "kasię" i miksujemy).
Taką masę wylewamy na herbatniki i przykrywamy kolejną warstwą herbatników.Na koniec,nakładamy bitą śmietanę(można dodać do niej śmietanfix albo trochę rozrobionej żelatyny,żeby nie "siadała".
Smacznego
Przepis na ciasto(nazwy nie znam,ale jest nieistotna):
Produkty:
Herbatniki(nie piszę ile bo różnej wielkości są opakowania),
Dwie paczki budyniu(śmietankowy lub waniliowy),
Skondensowane,słodzone mleko w puszce,
Kostka "Kasi",
Śmietana 36%(ewentualnie śmietanfix lub żelatyna)
W blaszce układamy warstwę herbatników,do garnka z wodą wstawiamy otwartą puszkę z mlekiem(tak,żeby woda sięgała do połowy puszki) i gotujemy około 2 godzin(żeby zrobił się z tego karmel). Jak będzie gotowe,przestudzamy i wylewamy na herbatniki.
Następnie układamy kolejną warstwę herbatników.Robimy masę z dwóch budyniów ugotowanych w dwóch szklankach mleka(nie dodajemy cukru!!!) i połowy kostki "kasi"(jak budyń lekko ostygnie dodajemy "kasię" i miksujemy).
Taką masę wylewamy na herbatniki i przykrywamy kolejną warstwą herbatników.Na koniec,nakładamy bitą śmietanę(można dodać do niej śmietanfix albo trochę rozrobionej żelatyny,żeby nie "siadała".
Smacznego
"Nikogo nie obchodzą sińce upadłych aniołów."