A ja już niedługo, bo za 2 tygodnie, stanę się właścicielką 8 tygodniowego szczeniaka flat coated retriever, nie rodowodowe, bo para (pies i suka) trafiły do przytuliska w Warce, i wydały na świat 8 szczeniaków.
I bardzo się cieszę, a jednocześnie cała jestem w stresie - bo psiaka trzeba wychować, a my sobie możemy pozwolić jedynie na 2 tygodnie urlopu (tydzień ja, tydzień Osieł), a potem trzeba do pracy.... zarabiać na karmę dla psa 
Bardzo proszę o porady: Jak pieska nauczyć czystości, co mu dawać jeść żeby było zdrowe i nie rujnowało finansowo, i w ogóle, i w ogóle... żeby nam się razem miło mieszkało... Bardzo, bardzo proszę!
Podpisano - Zestresowana zoHa
(24-09-2007, 21:56)zofija link napisał(a): I bardzo się cieszę, a jednocześnie cała jestem w stresie - bo psiaka trzeba wychować, a my sobie możemy pozwolić jedynie na 2 tygodnie urlopu (tydzień ja, tydzień Osieł)
Zosia, heheh to będzie jakiś urlop macierzyński?
Liczba postów: 382
Liczba wątków: 18
(24-09-2007, 21:56)zofija link napisał(a): A ja już niedługo, bo za 2 tygodnie, stanę się właścicielką 8 tygodniowego szczeniaka flat coated retriever, nie rodowodowe, bo para (pies i suka) trafiły do przytuliska w Warce, i wydały na świat 8 szczeniaków.
I bardzo się cieszę, a jednocześnie cała jestem w stresie - bo psiaka trzeba wychować, a my sobie możemy pozwolić jedynie na 2 tygodnie urlopu (tydzień ja, tydzień Osieł), a potem trzeba do pracy.... zarabiać na karmę dla psa 
Bardzo proszę o porady: Jak pieska nauczyć czystości, co mu dawać jeść żeby było zdrowe i nie rujnowało finansowo, i w ogóle, i w ogóle... żeby nam się razem miło mieszkało... Bardzo, bardzo proszę!
Zoh  ) Gratuluję  ) cudne psiaki  ) co do wychowania - poczytaj np. na www.dogomania.pl - tam znajdziesz i porady dotyczące szczeniąt i konkretnej rasy też. Ja służę pomocą w razie potrzeby
Alkohol jest wspaniałym środkiem rozwiązującym. Rozwiązuje on
małżeństwa, rodziny, przyjaźnie, konta bankowe, komórki wątrobowe i
mózgowe. Nie rozwiązuje tylko żadnych problemów.
Liczba postów: 274
Liczba wątków: 2
Zosiu zbyt się tym wszystkim przejmujesz...jak już piesek będzie w domu to sama będziesz wiedziała czego on potrzebuje.Każdy pies jest inny
"Nikogo nie obchodzą sińce upadłych aniołów."
(25-09-2007, 18:58)monika_ link napisał(a): Zosiu zbyt się tym wszystkim przejmujesz...jak już piesek będzie w domu to sama będziesz wiedziała czego on potrzebuje.Każdy pies jest inny  Wiem wiem, chyba się sama trochę za bardzo nakręcam 
Ale bardzo bym chciała, żeby maluch miał dobry start, bo to najważniejsze przecież, w końcu czeka nas ładnych parę lat wspólnych 
Miałam już kiedyś pieska, ale trafił do mnie jak miał rok, więc nie było kłopotu z siusianiem, socjalizacją, i takimi różnymi skomplikowanymi dla szczeniaczka rzeczami ...
Liczba postów: 499
Liczba wątków: 9
Zofijo a to bedzie suk czy suka ?? ;D
jakos nic mi do glowy nie przychodzi..........moze innym razem :-)
(25-09-2007, 22:17)dortmund link napisał(a): Zofijo a to bedzie suk czy suka ?? ;D suk
Liczba postów: 283
Liczba wątków: 0
Liczba postów: 499
Liczba wątków: 9
.. A suk to dobrze .. to znaczy niedobrze ... radze zwinac wszystkie dywany i schowac do szafy , butow nie wystawiac w zadnym wypadku , stare przepocone skarpety najlepiej trzymac na takiej wysokosci,zeby szczeniak nie wyniuchal( wysoki parapet np.), zakupic duzo szmat do wycierania podlogi, wiadro z woda , szczotka i srodki czystosci sa niezbednymi akcesoriami w tym jakze trudnym okresie raczkowania suk-a. W zadnym wypadku nie wpuszczac" besti" do lozka : Suk moze sie przyzwyczaic a wywalic pozniej duzego ciezkiego samca z "legowiska" moze Ci Zofijo droga przyspozyc wielu klopotow.
Po za tym ,zycze wielu radosnych chwil spedzonych z ... ... a jak on mam na imie ?????????????????
jakos nic mi do glowy nie przychodzi..........moze innym razem :-)
|