Liczba postów: 499
Liczba wątków: 9
W pikuty to i ja grywalam - ale nie pamietam juz kompletnie tych wszystkich figur (Leia, Ty to mialas zapisane gdzies, przyznaj sie ); cos mi sie tylko kojarzy, ze wlasnie ze wskazujacego palca sie to-to wyrzucalo - ze mysmy sie wtedy nie pokaleczyli - to zakrawa na cud
Kathi ???..prosze Cie ...jaki znowu cud ?Jak sie gralo starym tepym nozem to jak sie mieliscie pokaleczyc ??
jakos nic mi do glowy nie przychodzi..........moze innym razem :-)
Liczba postów: 499
Liczba wątków: 9
[
a saletra potasowa jak ładnie się paliła... ;D
[/quote]
Oj Leia..........
przypomnialas mi moj najpiekniejszy okres dziecinstwa saletra i bomby karbidowe 8)..nie wiesz czy mozna gdzies jeszcze ta saletre kupic ?
jakos nic mi do glowy nie przychodzi..........moze innym razem :-)
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 0
W pikuty to i ja grywałem ;D U nas była wersja hardcorowa troszkę bo ... liczyło się nieudane rzuty i na końcu ten kto miał najwięcej niezaliczonych miał "przyjemność" wyciągać ząbkami z ziemi wbity patyczek. Konkretnie to ten patyczek (wielkość wykałaczki) wbijali w ziemię trzonkiem noża wszyscy biorący udział w grze
Było jeszcze strzelanie z karbidu i z .. zastrzyków
Brało się kawałek metalowej rurki,ustawiało pod kątem 45 stopni jednym końcem w ognisku i do rurki wrzuało się ampułkę
Płyn w ampułce się zaczynał gotować, cisnienie wyrywało dno a cała reszta leeeeeciała
Oj jak sobie zacząłem przypominać wszystkie zabawy to .... fajnie ,że teraz są komputery i dzieciaki nie muszą sobie zbyt wielu zabawek wymyślać ;D
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"
-- Albert Einstein
Liczba postów: 274
Liczba wątków: 2
(10-04-2008, 09:47)roj61 link napisał(a): Oj jak sobie zacząłem przypominać wszystkie zabawy to .... fajnie ,że teraz są komputery i dzieciaki nie muszą sobie zbyt wielu zabawek wymyślać ;D
Jakie fajnie rojku? :o Toć te dzieciaki nie potrafią się dzisiaj fajnie bawić i nijak zorganizować ciekawych zabaw
"Nikogo nie obchodzą sińce upadłych aniołów."
Liczba postów: 857
Liczba wątków: 8
(10-04-2008, 08:30)dortmund link napisał(a): [
a saletra potasowa jak ładnie się paliła... ;D
Oj Leia..........
przypomnialas mi moj najpiekniejszy okres dziecinstwa saletra i bomby karbidowe 8)..nie wiesz czy mozna gdzies jeszcze ta saletre kupic ?
[/quote]
dort...nie mam pojęcia. od lat nie interesowałam się tym... pewnie jakiś rolniczy sklep.. O ile dobrze kojarzę to była wykorzystywana na wsi..
(10-04-2008, 08:10)zofija link napisał(a): [quote author=_Leia_ link=topic=308.msg10378#msg10378 date=1207777909]
Huh może kiedys wypad do powsina w celu odświeżenia ... gierek? :>
mogłoby byc zabawnie tak sobie myślę ;D
Ciekawy pomysł 8)
Gumy, szkiełka, papierki - to nie problem zdobyć, ale czy ktoś ma jeszcze finkę do pikutów????
Można by było urządzić sobie taki dzień dziecka
[/quote]
Dzień Dziecka ;D rewelacja!!!
a finkę... hmmm... divi powinna mieć nurkowy.. a może i mój do mnie jakoś dotrze
If a relationship has to be a secret, you shouldn't be in it.
Liczba postów: 433
Liczba wątków: 4
(10-04-2008, 13:07)_Leia_ link napisał(a): a finkę... hmmm... divi powinna mieć nurkowy.. a może i mój do mnie jakoś dotrze
ke?
nurkowy to jest nóż z ikea do steków, z obciętym ostrzem
za 5 złotych polskich - lepszego nie stwierdzono.
mam dwie finki harcerskie
mogę udostępnić. jedna z nich, jest w moim wieku, więc jeśli się zniszczy, to...zniszczę tego kto to uczyni ;D
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie
Liczba postów: 857
Liczba wątków: 8
(10-04-2008, 21:30)_divinity_ link napisał(a): mam dwie finki harcerskie mogę udostępnić. jedna z nich, jest w moim wieku, więc jeśli się zniszczy, to...zniszczę tego kto to uczyni ;D
Ty to umiesz zachęcić
If a relationship has to be a secret, you shouldn't be in it.