03-02-2008, 21:50
veciu napisałem że na tą ilość mnie prosze zaprosić
[color=green][b]napisałem to ja jarząbek ..[/b]
Kulinarne
|
03-02-2008, 21:50
veciu napisałem że na tą ilość mnie prosze zaprosić
[color=green][b]napisałem to ja jarząbek ..[/b]
04-02-2008, 05:27
Bajkowy zrobilam te gofry wedlug Twojego przepisu)oczywiscie zmniejszylam proporcje jak na pierwszy raz)i musze przyznac naprawde dobre)nawet zapachu piwa nie czulam)zjadlam za Ciebie rowniez))) ale sproboje tez przepis vectry))
04-02-2008, 16:33
Jak to za mnie ej no ja też chciałem :'(
[color=green][b]napisałem to ja jarząbek ..[/b]
05-02-2008, 17:08
6jaj 36 dkg maki tortowej 36 dkg margaryny 1 wieksza cytryna,1 lyzeczka proszku do pieczenia(czubata). Margaryne utrzec z cukrem dodajac po jednym zoltku(bialka ubic na piane).Make wymieszac z proszkiem do pieczenia i dosypywac po troche do masy.Skorke z cytryne zetrzec na tarce i wsypac do ciasta,dodac rowniez sok z wycisnietej cytryny i ubite bialko ,ciasto wlac na blaszke (najlepiej wylozona papierem,latwiej wyciaga sie ciasto z blaszki.Piec okolo 45min. KREM:2 cytryny,1szkl.wody,1 szkl cukru,2 czubate lyzki margaryny,3 lyzki maki ziemniaczanej Cytryny zetrzec na tarce, wycisnac sok. Do garnka wlozyc margaryne i cukier i wlac szkl wody i wycisniety sok.Dogotujacego sie wlac make ziemniaczana rozmieszana w malej ilosci wody.Gotowac okolo 3 min.Ciasto przekroic na pol i przelozyc masa
08-02-2008, 14:32
chyba jeszcze nie dawałam żadnych przepisów :
dziś mam etap tuńczykowy... dwa przepisy - bardzo proste, pyszne (jak ktoś lubi tuńczyka) i syte tuńczyk na dwa sposoby... MAKARON Z TUŃCZYKIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka tuńczyka w oleju 2-3 spore cebule paczka makaronu – wstążki, świderki czy coś w tym stylu koperek – pęczek świeżego albo mrożony 1 ząbek czosnku 1 śmietana sól, pieprz, ździebko vegety do smaku Przyrządzenie: Oczywiście gotujemy makaron w osolonej wodzie Cebulę kroimy w dość drobną kostkę i szklimy na patelni. Jak cebula jest już miękka, dodajemy tuńczyka – nie odsączamy. Doprawiamy do smaku i dusimy kilka minut. Dodajemy posiekany koperek i wyciśnięty czosnek. Wlewamy śmietanę. Dusimy kilka minut mieszając. Podajemy z makaronem. MAKARON Z TUŃCZYKIEM W SOSIE POMIDOROWYM Składniki: 2-3 puszki tuńczyka w oleju 3 spore cebule Paczka makaronu – wstążki, świderki czy coś w tym stylu 2 puszki pomidorów bez skórki w zalewie łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz i vegeta do smaku tarty żółty ser Przyrządzenie: Oczywiście gotujemy makaron w osolonej wodzie Cebulę kroimy w dość drobną kostkę i szklimy na patelni. Jak cebula jest już miękka, dodajemy drobno pokrojone pomidory bez skórki, dusimy pod przykryciem kilka minut. Dodajemy tuńczyka, odciśniętego, mieszamy. Doprawiamy do smaku, dodajemy koncentrat i dusimy kilka minut, mieszając. Nakładamy na gorący makaron i posypujemy startym serem. Jemy ze smakiem
08-02-2008, 14:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2008, 15:00 przez puszysta_wawa.)
i jeszcze jedna pychotka... od kucharza z Holiday Inn
ZUPA KREM Z PORÓW (pychota!!!!) Składniki: 0,5 kg mielonego mięsa, najlepiej z indyka 3 spore pory (żeby miały jak najwięcej białego) 5 serków topionych (najlepsze firmy Hochland, te takie prostokątne, długie – można same śmietankowe; ja kupuję różne smaki) 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 2 łyżki oliwy 1 łyżka vegety Przyrządzenie (bardzo łopatologicznie): Rozdrabniamy czosnek i mieszamy z mięsem mielonym, doprawiamy pieprzem i odrobiną soli. Pory kroimy w półplastry, wrzucamy na patelnię i smażymy do zeszklenia się – nie rumienić! Nastawiamy litr-półtora wody, wsypujemy do niej vegetę i majeranek. Jak się zagotuje woda to wrzucamy do niej mięso, uformowane w malutkie kuleczki. Jak się zagotuje dodajemy podsmażone pory. Gotujemy około 5 minut. Wrzucamy rozdrobnione serki topione i mieszamy. Gotujemy kolejne 5 minut i voila! Można do smaku doprawić pieprzem. Podajemy z bagietką, świeżą kajzerką albo grzankami – jak kto woli. Smacznego! ;D
08-02-2008, 14:58
puska litości głodny się robię
[color=green][b]napisałem to ja jarząbek ..[/b]
08-02-2008, 15:00
08-02-2008, 15:05
ok wiec siadam i ja pisze przepisy
[color=green][b]napisałem to ja jarząbek ..[/b]
08-02-2008, 15:11
Sałatka z awokado
Składniki: 1 awokado 3-4 pomidory,2 ząbki czosnku, sól pieprz, 1 łyżka majonezu (napoleoński) 2 łyżki śmietany bardzo gęstej, polowa limonki obrać ze skórki pomidory usunąć pestki i pokroić w kosteczkę, skroić awokado tak samo w drobną kostkę i polać limonką. Wymieszać razem dodając czosnek sól pieprz śmietanę i majonez
[color=green][b]napisałem to ja jarząbek ..[/b]
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
5 gości |