01-02-2008, 16:22
Przepis na zupę treściwą
2 opakowania papryki słodkiej
1 kilogram łopatki wieprzowej
1 kilogram cebuli białej
1 kilo pieczarek
1 kilogram papryki (mieszanej czerwona, zielona, żółta)
4 papryki małe ostre
Potrzebny jest jeszcze wywar warzywny (najlepiej samemu ugotować a nie z kostki smaczniejszy) około 2 litry
Sól, pieprz – do smaku
Liść laurowy, ziele angielskie
3 ząbki czosnku
Zacierki połowę opakowania
Pokroić na kostkę mięso i paprykę (kostka nie zawiejka taka około 1,5 na 1,5 cm) cebule w cienkie plasterki, pieczarki tez w cienkie plasterki.
Zesmażać po kolei każdy produkt następnie wkładamy do garnka do duszenia przy ostatnim produkcie zasmażanym wsypujemy paprykę słodką i robimy tak zwana zasmażkę, dokładamy przyprawy i zacierki dusimy około 30 min i to wszystko.
2 opakowania papryki słodkiej
1 kilogram łopatki wieprzowej
1 kilogram cebuli białej
1 kilo pieczarek
1 kilogram papryki (mieszanej czerwona, zielona, żółta)
4 papryki małe ostre
Potrzebny jest jeszcze wywar warzywny (najlepiej samemu ugotować a nie z kostki smaczniejszy) około 2 litry
Sól, pieprz – do smaku
Liść laurowy, ziele angielskie
3 ząbki czosnku
Zacierki połowę opakowania
Pokroić na kostkę mięso i paprykę (kostka nie zawiejka taka około 1,5 na 1,5 cm) cebule w cienkie plasterki, pieczarki tez w cienkie plasterki.
Zesmażać po kolei każdy produkt następnie wkładamy do garnka do duszenia przy ostatnim produkcie zasmażanym wsypujemy paprykę słodką i robimy tak zwana zasmażkę, dokładamy przyprawy i zacierki dusimy około 30 min i to wszystko.
[color=green][b]napisałem to ja jarząbek ..[/b]